DaveEnergy

Megújuló energiaforrások: napelem | napelem rendszer
iroda: 9700 Szombathely, Lovas utca 23. földszint 1.
mobil: +36 30 205 2988 | email: info@daveenergy.hu

Napelem finanszírozás hitellel

Napelemes rendszer árak: http://www.daveenergy.hu/HiREK/Napelemes_rendszer_arak.html

Az egyik legkézenfekvőbb megoldás az úgynevezett Lakás Takarékpénztár, azaz LTP. Az LTP lényege, hogy Ön egy takarékpénztári számlára fizet be díjat, amire kaphat állami támogatást. A lakás takarékpénztári számlájára pedig vehet fel hitelt. Miért vásároljon hitelre napelem rendszert? Nagyon egyszerű: mert így Ön egy olyan terméket vásárolhat, amely csökkenti a háztartása kiadását.

Persze sokan ódzkodnak a hitelfelvételtől, mert nem szeretnének eladósodni. Nem mindegy azonban, hogy mire vesszük fel a hitelt. Amíg egy televízió, autó vagy nyaralás viszi a pénzt – éppen ezért nem ajánlott hitelre ilyet vásárolni addig a napelem rendszer csökkenti a kiadásait, azaz nem viszi a pénzt, hanem pénzt hoz. Ön megnöveli a háza értékét a napelem rendszerrel. A különbség tehát mindössze annyi, hogy mostantól nem villanyszámlát fog fizetni, hanem a napelem rendszer díját és azt sem örökre.

Napelem részei?

A napelemes rendszer a tetőn elhelyezett napelem modulokból, tartó szerkezetből, speciális UV álló szolár kábelből, inverterből és túlfeszültség védelmi berendezésekből áll.

Hogyan alakul át a nap energiája elektormos árammá?

Az energiaátalakítás alapja, hogy a sugárzás elnyelődésekor mozgásképes töltött részecskéket generál, amiket a napelemben az elektrokémiai potenciálok, illetve az elektron kilépési munkák különbözőségéből adódó beépített elektromos tér rendezett mozgásra kényszerít, vagyis elektromos áramot hoz létre.

Milyen típusú rendszerek vannak?

Alapvetően két típus létezik:

  • Sziget üzemű, akkumulátorokban tároljuk a megtermelt energiát, hálózat függetlenek vagyunk.
  • Hálózatba visszatáplálásos, a hálózatot használjuk akkumulátorként az akkumulátorok minden hátránya nélkül, lényegében az általunk megtermelt áramot azonnal felhasználja valaki a közelünkben, amit a szolgáltatótól bármikor visszavehetünk.

Milyen modulokból építhetjük fel a napelemes rendszerünket?

Amorf szilícium napelemek: olcsóbbak de hatásfokuk csak 5-8%. Kevesebb szilícium kell a gyártáshoz, mint az egykristályos esetében mert az aktív réteg csak 1 µm vastag. A csekély hatásfok miatt bizonyos esetekben ajánlott.

A monokristályos szilícium Si napelem több cellából felépülő, cellánként homogén megjelenésű kékes árnyalatú kristályból épül fel, azaz minden cella egy kristályszerkezetet alkot.

A polikristályos Si napelem több cellából felépülő, de cellánként inhomogén megjelenésű, kékes árnyalatú kristályokból épül fel. A cella nem egy, hanem több kristályból áll, ezért ránézésre márványos hatást kelt.