DaveEnergy

Megújuló energiaforrások: napelem | napelem rendszer
iroda: 9700 Szombathely, Lovas utca 23. földszint 1.
mobil: +36 30 205 2988 | email: info@daveenergy.hu

Napelem

Napelemes rendszer árak: http://www.daveenergy.hu/HiREK/Napelemes_rendszer_arak.html


Mi a különbség a napelem és a napkollektor között?

A napkollektor hővé alakítja a napenergiát, a napelem pedig villamos energiává. Ebből adódóan a napkollektorokat fűtés rásegítésre, és meleg víz előállítására lehet használni, a napelemekkel pedig a villanyszámla csökkenthető.

Kell-e engedélyeztetni a napelemes vagy napkollektoros rendszert?

Alap esetben építési engedélyre nincs szükség, de az adott területeken illetékes szolgáltatónál engedélyeztetni kell a kiserőművet.

Kell-e külön villámvédelem a napelemes rendszerekhez?

Családi házas környezetben az esetek nagy részében nem szükséges.

Honnan tudom meg, hogy az én házamnak mennyi energiára van szüksége?

Azt, hogy Önnek milyen nagyságú napelemes rendszerre van szüksége, az áramszámlájából tudjuk meg. Az éves, vagy a havi álltalánydíjas áramfogyasztását vesszük alapul a rendszer megtervezésénél. Különböző paraméterek is szükségesek az ideális tervezés érdekében.( tető, dölésszög, nagyság, terhelés, stb.)

Környezetvédelem?

A napelem az egyik leginkább környezetbarát energiaforrás. Semmit nem bocsájt ki a környezetbe (széndioxid, sugárzás, korom, mérgező anyagok, hulladék, stb.) Élettartama rendkívül hosszú, a gyártó cégek 20-25 éves teljesítménygaranciákat adnak, de a valós élettartamot még nem lehet tudni, hiszen a világon elsőként felszerelt napelemek még csak 50-60 éve működnek folyamatosan. Mivel a világban egyre nagyobb a környezettudatos gondolkodás szerepe, a várható tendencia szerint minél inkább energiatakarékos (vagy akár zéró energiás) egy ház, annál értékesebb lesz. Valószínűleg az energiahordozók ára továbbra is évről évre nő, a már elhelyezett napelem viszont plusz költség nélkül működik.