DaveEnergy

Megújuló energiaforrások: napelem | napelem rendszer
iroda: 9700 Szombathely, Lovas utca 23. földszint 1.
mobil: +36 30 205 2988 | email: info@daveenergy.hu

Napelemes rendszerek telepítése

Napelemes rendszerek felmérése, tervezése, szolgáltatói ügyintézése, kivitelezése, beüzemelése, felügyelete

Napelem rendszer felméréstől a kivitelezési. Kulcsrakész napelem rendszerek.

A napelemes rendszerek felmérése, tervezése rendkívül fontos a napelem rendszer megvásárlása előtt. Minden esetben, ha a közüzemi szolgáltató hálózatára van lehetőség rácsatlakozni, akkor a hálózatra visszatápláló napelemes rendszereket ajánljuk. Háztartási méretű napelem rendszerek, napelemes erőművek kivitelezése teljes körű ügyintézéssel vállaljuk. A következő pontokban összegyűjtöttük mire kell figyelni a napelemes rendszernél.

Meglévő villamos fogyasztás meghatározása

A napelemes rendszereket az ingatlan, épület fogyasztására célszerű méretezni. A túlméretezés is lehetséges. Később történő klíma, plusz elektromos fogyasztók használatakor a napelemes rendszer által túltermelt energia is felhasználásra kerülhet. A túltermelt villamos energiát a közüzemi szolgáltatók csökkentett áron megvásárolják. A havi villanyszámlából vagy az év végi összesítő számlából könnyen leolvasható a fogyasztásunk. Megtalálható a pontos kWh, vagy forintosítva az összeg, amit elfogyasztottunk.

Milyen napelemes rendszer teljesítményén szükséges

A havi, éves áramfogyasztással lehet kalkulálni, hogy mekkora névleges teljesítményű napelemes rendszer szükséges. Magyarországon 1 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer ideális körülményeknél, optimális telepítés esetén megközelítőleg 1000-1200 kWh villamos energiát termel.

Napelemes rendszerek felmérése

Cégünk, DaveEnergy a helyszíni felmérés alkalmával kiválasztja a legalkalmasabb helyszínt a napelemes rendszer telepítésére. A rendelkezésre álló terület, tetőfelület befolyásolhatja a napelem rendszer méretét, teljesítményét. Lehetőség van nagyobb hatásfokú napelem panelek, napelemes rendszer modul kiépítésére.

Napelemes rendszer tervezése

A napelem rendszer tervezésénél az elhelyezés megtervezése nagyon fontos tényező. A megfelelő helyszín, tetőfelület kiválasztása rendkívül fontos. A napelemek tájolása déli vagy dél közeli legyen. Ne legyenek árnyékolási tényezők (másik épület, fa, kémény, stb.). A tervezés során a megfelelő tartószerkezeti elemek kiválasztása, elektromos vezetékek, csatlakozók, védelem kialakítása történik.

Közüzemi szolgáltatói ügyintézés

A napelemes rendszer telepítését teljes ügyintézéssel együtt vállaljuk. A közüzemi szolgáltatók felé történő bejelentés. (E.ON, ELMŰ- ÉMÁSZ,  EDF DÉMÁSZ). Engedélykérelem igénybejelentő napelemes rendszer telepítésére, kiépítésre. Elkészítjük a szükséges terveket és dokumentációkat. Csatlakozási dokumentáció benyújtása, egyvonalas kapcsolási rajz elkészítése.

Napelemes rendszerhez inverter választás

Napelemek panelek által termelt egyenáram még nem hasznosítható. A napelem panelek által megtermelt egyenáram DC felhasználható legyen váltóáramként AC, át kell alakítani. Az inverter a napelem panelek által megtermelt egyenáramot a hálózatban lévő váltóárammá alakítja át. Az inverter a napelem rendszerek egyik legfontosabb központi eleme, minősége, hatásfoka befolyásolja a rendszer összteljesítményét. Az invertert túlmelegedés el kell kerülni. Szellőző helyiségben, vagy kültérre kell telepíteni. A megfelelő elhelyezéshez fontos a felmérés, tervezés. Az inverter teljesítmény meghatározása is figyelni kell.

Napelem rendszer telepítése, beüzemelése

A helyszíni felmérés, tervezés, közüzemi szolgálgató felé történő ügyintézés után következhet a napelemes rendszer telepítése, majd a beüzemelése. A napelemes rendszereket telepítését vállaljuk cseréptetőre, síktetőre, illetve talajra egyaránt. A napelemes rendszer nagyságától függően, a telepítést általában pár nap alatt elvégezzük. A telepítés után a villamos mérőórát az áramszolgáltató lecseréli egy oda-vissza mérőórára, úgynevezett ad-vesz mérőórára.
 

Napelem rendszer áraink:

http://www.daveenergy.hu/HiREK/Napelemes_rendszer_arak.html

Referenciáink napelemes rendszerekre

http://www.daveenergy.hu/REFERENCIaK.html

Minden ajánlat, csak tájékoztató jellegű. Végleges árat csak a helyszín pontos ismerete mellett lehet megadni, illetve személyes egyeztetéssel.