DaveEnergy

Megújuló energiaforrások: napelem | napelem rendszer
iroda: 9700 Szombathely, Lovas utca 23. földszint 1.
mobil: +36 30 205 2988 | email: info@daveenergy.hu

LED világítás

LED világítás

LED fényforrások előnyei, melyek közül talán legfontosabb az energiatakarékosság. Egy hagyományos izzóhoz képest egy LED körte tizedannyi fogyasztással ad le ugyanakkora fényerőt. A második legfontosabb előnyük a LED-es lámpáknak, hogy ezt a fényerőt akár 50x hosszabb élettartamon keresztül képesek produkálni. Ebből az is következik, hogy a különböző világítási megoldások közül ez a legjobban környezetbarát technológia. Megemlítendő előny még, hogy felkapcsoláskor azonnal teljes fényerővel világít, nem vibrál.

De sajnos ezeket az ígéreteket nem minden fényforrás képes teljesíteni. A LED izzók sokkal összetettebb elektronikai termékek, mint egy hagyományos izzószálas fényforrás, vagy kompakt fénycső. A hatásfok és főleg az élettartam nagyon nagy mértékben múlik a gyártási minőségen. A technológia lehet azonos a különböző gyártmányoknál, de az anyaghasználat, az összeszerelés minősége, és a félvezetők szennyezettsége a legjobban befolyásoló tényezők. Ezeken múlhat az izzó fényereje (vagy annak rohamos csökkenése), melegedés, és a legfontosabb az élettartam.

Más elektronikai termékeknél mindenki tudja, hogy milyen különbségek vannak a márkás termékek és a névtelen gyártók eszközei között. Ez a különbség ugyanúgy fennáll a LED izzóknál is. Termékeinkre minimum 2-3 év garancia van, mindeközben izzóink ára átlagos felhasználás esetén 1 éven belül megtérül.