DaveEnergy

Megújuló energiaforrások: napelem | napelem rendszer
iroda: 9700 Szombathely, Lovas utca 23. földszint 1.
mobil: +36 30 205 2988 | email: info@daveenergy.hu

Napelemes rendszerek bemutatása

Napelem rendszer vásárláshoz szükséges tudnivalók

A napelem rendszer vásárlását több tényező befolyásolja. Érdemes mindet megismerni és az adott igényekhez és lehetőségekhez szabni a döntést.

Napelem rendszer méretezése

A rendelkezésre álló hely jelentősen befolyásolja azt, hogy milyen technológiát lehet alkalmazni. Tehát ismerni kell a beépíthető tetőfelület méretét vagy az egyéb más helyek felhasználhatóságát.
A kiváltani kívánt elektromos energia felhasználást ismerni kell és ez alapján kell a rendszert megtervezni. A cél az, hogy kiváltsa a jelenlegi és az előre láthatóan szükséges fogyasztást. Érdemes évekkel előre is gondolkodni! Milyen eszközöket fognak beüzemelni és azok mennyivel fogják növelni a fogyasztást? Mennyivel fognak többen lakni az épületben?

Ha a lehető legpontosabban meg tudjuk határozni ezt a mennyiséget, akkor valóban olyan rendszert építhetünk, ami fedezni fogja az elektromos energia szükségletet.
Nagyobb mennyiségű többletet nem érdemes termelni, mert a szolgáltató olcsóbban veszi át a megtermelt energiát.
Több éves szakmai tapasztalatunkkal olyan napelem rendszert tudunk építeni, ami a szükséges elektromos energiát fedezni fogja és a lehető leghamarabb megtérül a befektetés!

nadas-napelem-rendszerek

Napelem rendszer típusok

Két típusú napelem rendszert különböztethetünk meg. Mindkettőt bemutatjuk.


Hálózatra szerelt napelem rendszer

A hálózatra szerelt napelem rendszer a leggyakoribb. Egy faluban, városban vagyis lakott területen felszerelt napelem mindig a hálózatra van kötve. A feltétel, hogy legyen áramellátás. Ilyenkor a hálózatba tudja visszatáplálni a felesleges energiát, ami a szolgáltató megvásárol. Ha pedig rásegítésre van szükség, mert nem termelt eleget a rendszer, akkor a szolgáltatótól tud vásárolni elektromos áramot.

Ilyenkor elég, hogyha az éves elszámolás pozitívba jön ki. Lesznek olyan hónapok, amikor rásegítsére van szükség és lesznek olyanok, amikor többletet termelünk. Összességében azonban az a cél, hogy pozitívba kerüljön az éves elszámolás.
Előnye, hogy olcsóbb, mert kevesebb lakatrészre van szükség, egyszerűbb a felépítése.

Napelem rendszerek telepítésekor minden esetben a polikristályos napelem típusát ajánljuk, mert többször is bizonyította előnyös tulajdonságait! A polikristályos napelem bemutatása című cikkben részletesenírunk róla!


Sziget üzemű napelem rendszer

A sziget üzemű rendszereket olyan helyeken építjük ki, ahol nincsen lehetőség rákapcsolódni az elektromos hálózatra. Tanyákon, mezőgazdasági létesítményeken, vagyis bárhol, ami távol esik az elektromos hálózattól. Ebben az esetben nincs lehetőség rásegítésre, csak az az elektromos energia áll rendelkezésre, amit megtermel a rendszer.

A megtermelt energiát ezért bizonyos ideig raktározni kell. Erre a célra akkumulátorokat kell a rendszerbe szerelni, ahol későbbi felhasználás céljából tárolni tudja. Ezért az akkumulátorok teljesítményét is figyelembe kell venni a tervezés során. Az adott helyzethez ideális teljesítményű akkumulátort vagy akkumulátorokat érdemes telepíteni.
 

Napelem rendszer ár

Egy napelem rendszer árát több tényező befolyásolja. A kiépíteni szükséges tartószerkezetek mennyisége, a napelem panelek, az inverter, a túlfeszültség védelem, a kábelek, csatlakozók és egyéb más szükséges alkatrészek és a szerelési díj mind befolyásolják a költségeket.
Ezt csak személyre szabottan, megfelelő szakmai tervezéssel és konzultációval lehet pontosan meghatározni. A jelenlegi éves elektromos energia fogyasztás mennyiségével is tisztában kell lennünk.

Személyre szabott árajánlatot adunk minden esetben egy előzetes, ingyenes helyszíni felmérés után!
Napelemekre a gyártói garancia lineáris teljesítmény garancia esetén 10 év, a teljesítmény garancia 25 év. Inverterekre a gyártói garancia 5 év, mely meghosszabbítható 20 évre.

A napelem és a napkollektor előnyeit és a köztük lévő különbséget is érdemes ismerni, hogy a lehető legjobb döntést hozhassuk! A Mi a különbség a naepelem és a napkollektor között? című cikkünkben erről részletesen írunk!

napelemes-rendszerek-del-nyugat-kelet
 

Napelem rendszerrel kapcsolatos tapasztalatok

Ügyfeleink tapasztalatai alapján akár az egész ház elektromos energia igénye kiváltható a telepített napelem rendszerrel. Elektromos fűtés, hűtés, használati áram, elektromos autó töltése mind-mind megoldható. A víz és szemétdíjon kívül már más rezsi költség nem marad.
 
Ügyfelünk véleménye szerint…
„Precíz munkavégzés jellemzi őket! Teljes körű felvilágosítást tudnak adni csak ajánlani tudom.”
Sándor
 

Napelemes rendszerek szakemberektől

Cégünk a napelemek terén több éves tapasztalattal rendelkező szakemberekből áll. A napelemek telepítéséhez szükséges szakmai tudás ötvöződik a villamosmérnöki, építészmérnöki, villanyszerelői és a többi szükséges műszaki ismeretekhez.
A háztartási célú napelemek engedélyeztetése általában 1-1,5 hónap időbe tellik, a telepítésük néhány nap időjárástól függően.
 
Ne fizessen az elektromos áramért, inkább váltsa ki saját napelem rendszerével megtermelt zöld energiával! Kérjen ingyenes tanácsadást, felmérést szakértő csapatunktól!
Árainkkal kapcsolatban a Napelem árak aloldalon tájékozódhat!

Elérhetőségeink:
Telefon: +36 30 205 2988
Email: info@daveenergy.hu