DaveEnergy

Megújuló energiaforrások: napelem | napelem rendszer
iroda: 9700 Szombathely, Lovas utca 23. földszint 1.
mobil: +36 30 205 2988 | email: info@daveenergy.hu

Napenergia Plusz Program 2024

Napenergia Plusz Program 2024

A Napenergia Plusz Program 2024 támogatásának megítélése a sikeres előregisztráció után, a vállalkozási szerződés megléte után benyújtott támogatási kérelem alapján dől el. Ebben az évben összesen 75 milliárd forintos keret áll rendelkezésre, a program pedig addig tart majd, amíg a keret el nem fogy. Nagyjából 15 ezer háztartás jut majd támogatáshoz, ennyi ingatlan tud fejlődni, fenntarthatóbbá válni.

Képfeltöltés ingyen

 

Egy háztartás akár 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat, fontos tudni, hogy ehhez viszont 34 százalék önerőre lesz szükség. Az állam “csak” a költségek 66 százalékát vállalja magára, tehát az összeg kétharmadát kifizeti, az egyharmadát viszont nekünk kell hozzá megteremteni.

 

A Napenergia Plusz Programban a napelemes rendszerek, tehát a napelem, a tároló, illetve más ehhez kapcsolódó eszközök, mint az inverter telepítésére, csatlakoztatására, illetve természetesen üzembe helyezésére is támogatást kaphatunk.

Mit kell még tudni a pályázatról?

A beruházási támogatás kizárólag új napelemekre vonatkozik, tehát meglévő rendszerek bővítéséhez, cseréléséhez, esetleg felújításához most nem jár plusz pénz. A támogatás a pályázó állandó lakhelyéül szolgáló családi házra, sorházra, ikerházra adható.




Olyan magánszemélyek jogosultak rá, akik rendelkeznek magyar adóazonosító jellel, állandó magyarországi lakcímmel, valamint résztulajdonnal, esetleg haszonélvezeti joggal az adott épületre. Egy lakóingatlanra azonban csak egyetlen támogatási kérelmet lehet beadni.

 

Lényeges továbbá, hogy a pályázati adminisztráció, az engedélyezés, illetve a tervezés költsége, az eszköz- és az anyagköltség, végül pedig a telepítés munkadíja egyaránt elszámolható, így ezek is beletartoznak a pályázatba.

Mekkora napelemekre igényelhető?

A rendszer legalább 4-5 kW teljesítményű inverterrel és 7,5-10 kWh tárolóval kell, hogy készüljön. A napelem panelek teljesítménye azonban maximum 120 százaléka lehet az inverter teljesítményének.

 

Bár a pályázat beadásának sorrendje nem számít, az elbírálás a beérkezés sorrendjében történik, így érdemes minél előbb elintézni a papírmunkát.

Hogyan adható be a pályázat?

A programban a már említett előregisztrációt követően lehet részt venni. Amennyiben ez megvan, akkor a kiírónak 15 munkanapja van arra, hogy a kérelmet elbírálja, elfogadja vagy elutasítsa. Amennyiben elfogadták, akkor jöhet a kivitelezési szerződés és a költségvetési terv készítése.

 

A harmadik lépés a támogatási kérelem beadása, hiszen az előző kettő dokumentummal együtt lehet csak beküldeni. A kiírónak ismét 15 napja van, hogy eldöntse, elfogadja-e a pályázatot, vagy hiánypótlást kér.

 

Amennyiben valaki támogatást nyer, abban az esetben 24 hónap áll rendelkezésére, hogy a projektet megvalósítsa. A kifizetésre viszont nem feltétlenül kell ennyi ideig várni, ami azt jelenti, hogy előbb is pénzhez juthatunk.
 

Érdeklődni az info@daveenergy.hu e-mail címen tud.